Bloemkool taco's met zaalouk
Bloemkool is een van mijn favoriete groenten, omdat het zooo veelzijdig is. Bijna onmogelijk om het niet lekker te vinden.
Deze frisse, maar hartige taco bevat al zon 150 gram groenten en je eet er minimaal drie, believe me.
Recept Zaalouk
1 aubergine
1 ui
Knoflook
2 tomaatjes
Koriander
Komijn, peper, zout en paprikapoeder, cayennepeper
Prik gaatjes in de aubergine en leg deze in de oven op 180 graden. Na ongeveer 30 minuten is deze zacht en dus klaar. Fruit de ui, de tomaat en de knoflook. Voeg de kruiden toe en eventueel wat water. Laat het rustig koken. Als de tomaat zacht is, kan je de aubergine erbij doen. Deze kan je als het goed is, zo uitlepelen. Voeg tot slot koriander toe en laat even rustig koken. Na ongeveer 10 min kan het vuur uit.
De saus
2 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
Gedroogde munt
1 groene paprika gegrild Knoflook
Zout en peper
De bloemkool
Halve bloemkool
2 eieren
Geraspte kaas naar keuze
Zout en peper
Breek de bloemkool in roosjes en breng deze aan de kook. 5 minuutjes voorkoken is voldoende. Goed uitleggen en dan dippen een mengsel van de ei, kaas en peper en zout. Daarna in de airfryer op 180 graden voor ongeveer 15 min.
Hierna kan je jouw taco's samenstellen. Top het af met wat munt!