Komkommerbootjes met rijstsalade

Wist je dat komkommer voor 95% uit vocht en heel veel voedingsstoffen bestaat. Ideaal wanneer je de hele dag gevast hebt! Dit keer gaat alleen het niet in een salade, maar gaat de salade in de komkommer. Lekker met tonijn, maar deze kan je ook zeker vervangen met zalm.

Recept +/- 6 bootjes

1 komkommer
75 gram rijst (onbereid)
1 blikje tonijn in water
1 lente-ui
1 avocado
1 norivel
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mayonaise
1 eetlepel (rijst)azijn
1 theelepel sesamolie
Zout naar smaak

Optioneel:
Sriracha-mayonaise
Gedroogde ui
Pokebowl kruiden of sesamzaadjes

Kook de rijst en snijd de avocado en lente-ui in kleine stukjes. Meng dan alles door elkaar.
De komkommer snijd je over dwars en in de lengte in de gewenste grootte. Daarna lepel je de binnenkant eruit. Vul de komkommerstukjes met de salade en top het af met bijvoorbeeld sriracha, gedroogde uitjes of nog meer lente-ui.

Tip: maak gerust meer van de rijstsalade, want deze is de volgende dag nóg lekkerder!

Eet smakelijk!