Crunchy tarlysalade
Wie houdt er ook van een goeie crunch. Of dat nou in een broodjes is of in een salade.
Ik heb tarwe gekookt in water en daarna met een flinke scheut olijfolie en kruiden in de oven geroosterd; best thing ever! Niet alleen is de smaak lekkerder, maar het wordt dus ook lekker crunchy.
Mijn salade basis de komende tijd dus..
Recept twee personen
200 gram durumtarwe/tarly (onbereid)
Halve komkommer
1 avocado
Sla naar keuze
1 groene paprika
Dille
Munt
Citroensap
Olijfoilie
Paprikapoeder
Knoflookpoeder
Peper en zout
1 eetlepel Griekse yoghurt
Kook de tarwe in gezouten water (wel goed wassen eerst).
Spoel de tarwe daarna af met koud water en laat het goed uitlekken.
Ze het over in een kom en voeg ruime scheut olijfolie toe. Voeg peper en zout, paprikapoeder en knoflookpoeder toe.
Daarna kan het op een plaat (goed uitgesmeerd) in de oven op 200 graden onder de grill. Na ongeveer 20 min is de tarwe klaar. Check zelf even of het voldoende is voor je.
Dan kan je de groenten en de verse kruiden snijden. Voeg alles toe aan een kom en voeg aan het eind de tarwe toevoegen.
De dressing maakt ik van het sap van 1 ctiroen, scheut olijfolie, eetlepel Griekse yogurt, de kruiden en een beetje water.
Eet smakelijk!