Loempia bowl

De laatste keer dat ik loempia maakte vroeg Daniya of ze wat van de loempiavulling in een bordje mocht, het is immers gewoon mie met groenten en kip. Zo is deze loempia-bowl dan ook ontstaan. Met hier en daar een aanpassing heb ik er een volwaardige maaltijd van gemaakt en wat viel deze in de smaak! Zoals je gewend bent van mij: klaar in 15 minuten en helemaal niet ingewikkeld. Het recept vind je hieronder:

Recept voor 2 porties

Je hebt nodig:

2 porties rijstnoodles
300 gram kipgehakt
1 ui
Een paar teentjes knoflook
200 gram witte kool
2 wortels
1 rode paprika
Handjevol dopertwen
Lente-uitje
Verse koriander
Kippenbouillon
1 eetlepel ketjap
1 theelepel sesamolie
Peper en zout naar smaak

Week de noodles in gekookt water of anders volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de groenten fijn. Ik het de wortel en kool geraspt, maar doe vooral wat jij lekker vindt.
Bak het uitje en de knoflook aan. Voeg daarna het kipgehakt toe. Laat dit even bakken en voeg dan peper, zout, de sesamolie, de ketjap en de bouillon toe (zonder water). Laat dit even bakken en voeg daarna de rest van de groenten toe. Bak dit voor nog een paar minuten.
Naar smaak kan je peper en zout toevoegen. Als je het vuur uit heb gezet kan je ook naar smaak lente-ui en koriander toevoegen. Schep als laatste stap de noodles erdoorheen.

Lekker met chilisaus of als je het echt wil afmaken: loempiavel frituren en over je bowl heen kruimelen voor die crunch.