Sobanoodles

Soba noodles zijn dunne, stevige noedels gemaakt van tarwe en boekweit. Het boekweit maakt de noedels steviger van textuur en zoeter van smaak dan andere soorten noedels. Ik vind ze heerlijk bij alle soorten groenten en vlees.

Dit keer maakte ik er een vegetarische wok van, met een fris sausje. Lekker voor de warmere dagen, want het is koud nog lekkerder. Ideaal dus om vooraf te maken of mee te nemen als lunch.

Recept 2 porties:

2 porties sobanoodles
Een halve broccoli
1 rode paprikra
1 grote wortel
1 lente-ui
Koriander
Gedroogde uitjes
20 ml Ketjap
20 ml kokosmelk
Sap van 1 limoen
Eetlepel sesamolie
Theelepel honing
Teentje knoflook
Sesamzaadjes

Kook de broccoli voor een paar minuten. Kook ook de sobanoodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de wortel en de paprika zoals jij ze wil hebben en voeg daar de broccoli en de noodles aan toe. De gedroogde uitjes, lente-ui en koriander kunnen er ook bij.

Maak het sausje door de ketjap, kokosmelk, sesamolie, honing, limoensap, en de knoflook (gestampt tot een pasta) te mengen. Dit giet je vervolgens over de noodles en groenten heen. Goed mengen en afmaken met sesamzaadjes.