Curry van rode linzen en winterpeen
Rode linzen! Ze bestaan voor meer dan een kwart uit eiwitten en dat betekent dat ze een prima alternatief voor vlees zijn. Daarnaast is het een bron van onder andere ijzer, vitamine B, magnesium en vezels.
Ik hou van (Turkse) rode linzensoep, maar eet linzen ook graag op een andere manier.
Ik maak er dan ook vaak een curry van, maar dan zonder kokosmelk en poespas.
Recept:
200 gram linzen
1 ui
1 winterpeen
Gele paprika
Knoflook
Gember
Koriander
Paprikapoeder
Gemberpoeder
Korianderpoeder
Komijn
Zout
Groentebouillon
Fruit knoflook, ui en de gember (hoeveelheid naar smaak) en voeg de kruiden toe. Daarna kan de paprika en de wortel erbij en na een minuutje of twee een liter groentebouillon.
Als het kookt kunnen de linzen erbij. Het duurt ongeveer 20 minuten op een laag voortje voordat de linzen zacht zijn, maar een paar keer zelf checken kan geen kwaad. Voeg aan het einde koriander toe, als je daarvan houdt.
Serveer het met je favoriete rijst, limoen en yoghurt.
Heerlijk winters en smaakvol!